Znajdź przepis ...

czwartek, 28 listopada 2013

Parówki w cieście francuskim

Dzisiaj zaserwuję Wam szybki i bardzo prosty przepis na parówki w cieście francuskim. Takie parówki można przygotować na kilka sposobów, ale to przedstawię Wam w przyszłych postach :)



Składniki:
  • 5 parówek
  • ciasto francuskie
  • 1 jajko
                                        Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie kroimy w cienkie paski o grubości 1 cm. Przed zawinięciem każdej parówki każdy pasek ciasta francuskiego składamy wzdłuż i w taki sposób obwijamy parówki. Na końcu każdą przygotowaną parówkę smarujemy roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, przez 15 minut.


    
Do tego przepisu zużyłam połowę opakowania ciasta francuskiego, jeśli chcecie zużyć całe będzie Wam do tego przepisu potrzebne 10 parówek.

Smacznego. :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz