Znajdź przepis ...

niedziela, 26 października 2014

Zupa krem z pieczarek


Składniki:
- 0,5 kg pieczarek,
- 1 duża cebula,
- 1 łyżka masła,
- 1,5 l esencjonalnego wywaru z warzyw,
- 200 ml śmietany kremowej,
- sól, pieprz,
- szczypta natki pietruszki (może być suszona)

Sposób Przygotowania:
Pieczarki oczyszczamy kroimy na cztery części, dodajemy podzieloną na części cebulę, wkładamy na roztopione masło i dusimy często mieszając. Gdy pieczarki będą już miękkie miksujemy je blenderem, chwile je jeszcze podsmażamy, łączymy z wywarem i na średnim ogniu gotujemy przez ok 5 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Po zdjęciu z ognia łączymy ze śmietaną i posypujemy szczypta natki pietruszki. Smacznego :-)  


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz