Znajdź przepis ...

środa, 1 stycznia 2014

Zupa pomidorowa z ryżem


Składniki:
- 1 puszka pomidorów,
- 4 szklanki rosołku drobiowego,
- 1 torebka ryżu ugotowanego na sypko,
- 1 łyżka masła,
- 1 łyżeczka bazylii suszonej,
- śmietana 30%,
- 1 płaska łyżka cukru,

Sposób przygotowania:
Pomidory poddusić w garnku z 1 łyżką masła. Następnie za pomocą blendera ręcznego zmiksować pomidory. Dodać 4 szklanki rosołku z drobiu, 1 łyżkę bazylii i gotować przez ok 30 minut. Do szklanki odlać troszkę zupy dodać łyżkę cukru i śmietanę, gotową zaprawkę wlać do zupy, dzięki czemu zupa się nie zetnie. Chwilę gotować na małym ogniu, na koniec dodać ryż ugotowany na sypko. 

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz