Znajdź przepis ...

czwartek, 16 stycznia 2014

Syrop Klonowy



Syrop klonowy to najczystszy sok z drzew klonowych, a uzyskiwanie tego słodkiego specyfiku nie zmieniło się od lat. Syrop klonowy, dzięki swojemu bogatemu smakowi, nadaje każdej potrawie niezapomniany aromat. Jego wyjątkowość podkreśla fakt, iż używa się go do różnych potraw. Syrop wzbogaca smak pieczeni z wołowiny, ryby, indyka. Jest doskonały do sałatek owocowych i lodów. Poza walorami smakowymi, jakie posiada syrop, dostarcza on niezbędnych wartości odżywczych. Występują w nim minerały takie jak: wapń, żelazo, potas. Badania dowodzą, że podobnie jak miód, posiada on właściwości bakteriobójcze. Syrop jest mniej kaloryczny niż miód, posiada tylko 50 kcal.   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz