Znajdź przepis ...

wtorek, 17 grudnia 2013

Śledź w śmietanie


Składniki:
- opakowanie filetów śledziowych - matiasy 300g,
- 2 średnie kwaśne jabłka,
- 1 duża cebula,
- cytryna,
- 300g kwaśnej śmietany,
- 1/2 łyżeczki zmielonych ziaren kolendry,
- sól,
- pieprz,

Przygotowanie:
* Matiasy odsączamy z zalewy, wszystkie kawałki dzielimy na mniejsze kawałeczki (można je kroić pod skosem).
* Pokrojone filety przekładamy do miseczki i skrapiamy sokiem z cytryny ( sok z 1/4 cytryny),
* Następnie obrane ze skórki jabłka ucierany na grubej, jarzynowej tarce, drobno siekamy cebulę, wszystkie te składniki mieszamy ze śmietaną i przyprawiamy do smaku.
* Filety mieszamy z przygotowanym sosem, miseczkę owijamy folią spożywczą i odstawiamy na co najmniej 2 godziny do lodówki.






Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz