niedziela, 15 grudnia 2013
Sałatka jarzynowa
Składniki:
- 5 średnich marchewek,
- mały seler,
- 2 średnie pietruszki,
- puszka groszku konserwowego,
- 5 ogórków kiszonych,
- 4 duże jajka XL,
- 300 g majonezu,
- 1 jabłko,
- sól,
- pieprz,
Sposób przygotowania:
* Wszystkie obrane warzywa ugotować do miękkości (czyli marchew, pietruszkę i seler).
* Ugotowane warzywa, jajka, ogórki i jabłko pokroić w kostkę,
* Dodać groszek, majonez i doprawić solą i pieprzem według uznania,
Przygotowana sałatka najlepiej smakuje następnego dnia.
Wodę z gotowanych warzyw można wykorzystać do gotowania zupy.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz