Znajdź przepis ...

piątek, 18 lipca 2014

Filet z kurczaka w cieście francuskim z serem żółtym i pieczarkami



Składniki:
- 2 opakowania ciasta francuskiego lub jedno o większej gramaturze,
- 2 średnie piersi z kurczaka,

- 10 dag pieczarek,
- 4 plasterki sera żółtego,
- sól, pieprz,
- 1 jajko


Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka przekroić na pół aby była cieńsza (można ją też lekko rozbić), aby łatwiej się upiekła. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażam na patelni. Pierś położyć na ponacinanym cieście francuskim. Przyprawić solą, pieprzem. Po jednej stronie mięsa nałożyć pieczarki z serem żółtym, następnie fileta złożyć na pół. Ciasto zawinąć naprzemiennie. Tak przygotowane ciasto z kurczakiem włożyć do lodówki na ok. 30 minut. Po wyjęciu posmarować roztrzepanym jajkiem. Następnie piec ok, 25 minut w 200°C. Smacznego :)

1 komentarz: