poniedziałek, 3 lutego 2014
Wywar warzywny
Składniki:
- 1 cebula,
- 1 por - biała część,
- 1 duża pietruszka,
- 2 duże marchewki,
- 2 łodygi selera naciowego,
- mały kawałek selera- korzeń,
- 1,5l wody,
- 1 łyżeczka soli,
- 50g masła,
Sposób Przygotowania:
Pokrojone warzywa w nieduże kawałki dusimy pod przykryciem w garnku na maśle przez ok. 15 minut. Następnie zalewamy warzywa woda, dodajemy sól i gotujemy na średnim ogniu przez ok 20 minut, do miękkości. Po tym czasie odcedzamy warzywa z wywaru. Wywar można przechowywać w lodówce przez 2 dni lub zamrozić.
Smacznego :-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz